Tattoo laseren

Sommige mensen willen na verloop van tijd van hun tattoo af. Een tatoeage is in principe een permanente afbeelding, maar gelukkig bestaan er inmiddels mogelijkheden om de inkt te verwijderen, waardoor de natuurlijke huidskleur weer zichtbaar wordt. Je tattoo laten verwijderen met een laserbehandeling is dan een oplossing.

De behandeling

Voordat begonnen kan worden met de behandeling om een tattoo te verwijderen zal er eerst een consult plaatsvinden. Alle belangrijke zaken met betrekking tot het verwijderen van de tattoo zullen aan bod komen. Tijdens dit consult kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Onder andere de mogelijkheden, de behandelmethode, het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, en de kosten hiervan, zullen besproken worden. Er zijn gemiddeld 5-15 behandelingen nodig, met een interval van 4 tot 6 weken. Ook zal verteld worden wat het voor u te verwachten resultaat zal zijn. Hierbij kunnen eventueel afbeeldingen bekeken worden van tattoos van cliënten voor en na een behandeling, zodat u een beeld heeft bij wat u kunt verwachten.

Het verwijderen van een tattoo wordt gedaan met een laserbehandeling. Momenteel wordt vooral de ND Yag laser gebruikt. Dit is een smalle laser, waarmee precies gewerkt kan worden. Het belangrijkste voordeel van deze laser is het korte pulserende vermogen, wat zorgt voor opwarming van de inkt en minimale opwarming van de huid. De huid wordt dus zo min mogelijk blootgesteld aan warmte, om littekenvorming en pigmentatievorming te voorkomen. De afgebroken inkt wordt door het lichaam opgenomen en via natuurlijke wegen uitgescheiden (urine).

Hoe makkelijk een tattoo te verwijderen is, hangt af van de gebruikte inktkleur en je huidtype. Een zwarte tattoo op een hele lichte huid is het makkelijkst te verwijderen, terwijl een gele tattoo op een donkere huid het moeilijkst te verwijderen zal zijn.

Soms zitten er metalen in de inkt, waardoor verkleuring op kan treden. Een zeldzame bijwerking is littekenvorming. Dit gebeurt als de huid te sterk wordt verwarmd door het (door de laser) verhitte pigment. Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

Contact

Urkhovenseweg 43
5641 KB Eindhoven
Tel: 06-45288556

FacebookTwitterG+

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Zondag: gesloten
Behandeling alleen op afspraak

vind ons op Facebook