Exfoliëren in de wintermaanden

We kunnen nu officieel zeggen dat de zomer afgelopen is en de herfst is begonnen, dit heeft ook effect op de huid. De zon zorgt ervoor dat je bovenste huidlaag verdikt, hierdoor kunnen er extra verstoppingen en ontstekingen ontstaan. Door een vermeerdering aan dode huidcellen kan je huid er ook dof en beschadigd uit gaan zien. Des te meer reden om te gaan exfoliëren!

Wat is exfoliëren precies?

Exfoliëren is een techniek die wordt gebruikt om dode huidcellen te verwijderen. Door de dode huidcellen te verwijderen kun je verstoppingen en ontstekingen tegengaan, lijntjes en rimpels verminderen, pigmentvlekken ophelderen en je werkt direct aan je glow.

Wat is het verschil tussen een scrub en een peeling?

Het doel van scrubben en peelen is hetzelfde, vandaar dat ze vaak worden verward met elkaar. Beide vallen ze onder het kopje “exfoliëren”, maar wat is dan precies het verschil?

Een scrub is een crème achtige substantie met korreltjes. De korreltjes in deze crème zorgen ervoor dat de dode huidcellen als het ware van de huid afgeschuurd worden. Heb je last van een gevoelige of een acne huid, dan kun je beter geen scrub gebruiken omdat je je huid dan snel kan beschadigen. Een scrub is dus meer geschikt voor je lichaam en een peeling voor je dunnere gezichtshuid.

Een peeling heeft weinig tot geen korreltjes, en als deze aanwezig zijn dan is het een hele fijne korrel. Het bevat een natuurlijk (of niet schadelijk) chemisch stofje, die de dode huidcellen als het ware losweekt. Ook wel enzymatische peeling genoemd.

Verschillende peelings

Onder de peelings zitten ook nog verschillen, zo is niet elke peeling voor thuis gebruik.

Enzymatische peeling

De (enzymatische) peeling heb ik net al een beetje uitgelegd. Deze breng je aan als een masker en laat je 5/7 minuten inwerken.  Als er een korrel aanwezig is kan deze eerst lichtjes en zonder druk in gemasseerd worden op het gezicht. De werkstoffen kunnen tot diep in de huid komen en geeft een exfoliërende en stimulerende werking. Deze is perfect voor thuisgebruik en is goed voor ieder huidtype.

Fruitzuur peeling

Wil je snel zichtbaar resultaat bereiken, dan is de fruitzuur behandeling een mooie keuze. Deze peeling verwijdert de dode huidcellen en zet de huid aan tot een snellere cel vernieuwing.

Met deze peeling kunnen we ook huidproblemen effectief aanpakken zoals:

  • Acne
  • grove huidstructuur
  • pigmentvlekken.

Tot een lichte variant van de fruitzuren mag je deze gebruiken als thuisgebruik, deze is mooi als onderhoud tussen de fruitzuurbehandelingen in de salon.

Algen peeling

Een algen peeling werkt anders dan de meeste peelings. Het grootste verschil is dat deze peeling van binnen naar buiten werkt. Doordat de peeling ook zijn uitwerking heeft op de huid immuniteit, zal deze ervoor zorgen dat alle problemen in de huid worden genormaliseerd.

Deze peeling wordt alleen uitgevoerd in een gespecialiseerde salon en is geschikt voor:

  • Acne & de vette huid
  • Rimpels en lijntjes
  • Droge huid
  • Pigmentatieproblemen
  • Couperose en rosacea
  • Littekens en grove poriën

Dit was onze blog over Exfoliëren in de wintermaanden.
Heb je nog vragen over dit artikel of wil je weten welke peeling het beste bij jouw wensen en huid past? Kom dan eens langs in de salon en krijg een vrijblijvend huidadvies.

Liefs,
Team Happy Skin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.