Verzorgingsroutine in de herfst

De herfst, het seizoen om je verzorgingsroutine te upgraden. Je antioxidanten zijn op en de schade, die je huid in de zomer op heeft gelopen, moeten worden hersteld. Een pukkeltje hier, wat schilfering daar… Iedere huid reageert anders op de herfst. Dat maakt het natuurlijk ook moeilijk om erachter te komen wat jouw huid nu extra nodig heeft. Hopelijk helpt dit lijstje je een beetje verder.

Huidconditie

Naast het huidtype (droog/normaal/vet) spreken we ook van een conditie van de huid. Dit is hetgeen waar we invloed op hebben in het verzorgen en verbeteren van de huid.

  • In de huidconditie kijken we naar de volgende aspecten:
  • Vochtgehalte
  • Elasticiteit
  • Afschilfering
  • Pigment

Voor een optimaal advies kan je het beste even bij ons langs komen zodat we je huid even kunnen bekijken. We bekijken je huid nauwkeurig en geven een passend advies.

Huidtypes en verzorging

Een droge huid

Heb je meer last van schilfering en/of een trekkerig gevoel? Je huid geeft nu aan dat hij vocht nodig heeft. Heb je nog geen serum in je huidige verzorgingsroutine zitten? Dan is dit een mooie volgende stap om Ga 2 keer per week voor een hydraterend masker om je vochtgehalte omhoog te halen

Een vette huid

Een vette huid heeft van nature al een actievere talgproductie. Gedurende de zomer heeft de zon ervoor gezorgd dat de bovenste huidlaag is verdikt, hierdoor kunnen er extra verstoppingen en ontstekingen ontstaan. Goed exfoliëren is belangrijk om de dode huidcellen te verminderen. Een vette huid is bijna altijd vochtarm, als dit zo is dan gaat je huid juist meer talg aanmaken. Gebruik daarom 2 keer per week een hydraterend maskertje.

Een rijpe huid

Door de zon zijn zo goed als al je antioxidanten op. Antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aan kunnen richten. Verder zorgen ze er ook voor dat de elasticiteit van de huid goed blijft. Je kan een grote hoeveelheid antioxidanten binnen krijgen via gezonde voeding, maar ook crèmes bevatten tegenwoordig een grote hoeveelheid aan antioxidanten.

Dit was onze blog over verzorgingsroutine in de herfst.
Heb je nog vragen over dit artikel of wil je weten welke peeling het beste bij jouw wensen en huid past? Kom dan eens langs in de salon en krijg een vrijblijvend huidadvies.

Liefs,
Team Happy Skin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.