Wanneer begin je met harsen?

De meeste mensen besluiten vlak voor de vakantie dat ze graag willen harsen, met de gedachte drie à vier weken haarvrij te zullen zijn. Dat is waar, maar …. als je altijd geschoren hebt, zijn je haren dik, stug en erg actief (eigenlijk een beetje in de war). Door het scheren, groeien ze erg snel en onregelmatig. Bovendien scheer je ze bot af en worden ze steeds dikker en stugger.

Eerste harsbehandeling

Dit maakt dat je na één harsbehandeling nooit een 100% glad resultaat kunt behalen. Na een eerste keer harsen zijn er nog stoppels die te kort zijn om te harsen, maar wel voelbaar. Deze haartjes zullen dus nooit drie weken wegblijven. Na ongeveer twee weken heb je toch alweer flink wat haartjes staan. Door deze eerste harsbeurt zijn er al wel flink wat haren met wortel en al verwijderd en blijven dus langer weg en komen dunner en zachter terug (sommige komen helemaal niet terug).

Tweede harsbehandeling

Doordat de terug gegroeide haartjes veel zachter en fijner zijn dan eerder toen ze geschoren werden, is de tweede harsbehandeling minder pijnlijk dan de eerste keer en geeft minder irritatie. Je hebt nu al een veel gladder resultaat dan de eerste keer.

Derde harsbehandeling

Na de derde keer harsen behaal je het beste resultaat en zullen je haren meer gelijk gaan groeien en blijf je veel langer haarvrij. Dan geniet je dus maximaal (vier tot zes weken) van je geharste lichaam.

Voorbereiding

Scrub de avond van te voren voorzichtig je huid. Hierdoor worden alle dode huidcellen verwijderd en komen de haren losser en meer rechtop in de huid te zitten, waardoor het waxen makkelijker gaat. Bovendien verminder je de kans op ingroeiende haartjes. Smeer geen crème of body lotion op je huid voor de behandeling (dan hecht de hars minder goed aan de haren).

Dus …

Begin nu in de lente (maart / april) met het inplannen van je harsbehandelingen, dan kunnen je huid en je haren met de juiste tijd en aandacht wennen aan het harsen en heb je in je vakantie een gladde huid. Ga uit van één harsbehandeling per vier à zes weken (dit verschilt per persoon).

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.