Acne behandeling

Acne is een vervelende huidaandoening die in verschillende vormen en maten op het lichaam kan voorkomen, zoals het gezicht, de nek, de borst en de rug. Acne voelt meestal branderig en pijnlijk aan en veroorzaakt roodheid in het gezicht. Mensen beschouwen acne meestal als een teken van slechte hygiëne of een ongezonde levensstijl. Dit soort denken is volkomen onredelijk, maar het kan tot een negatief zelfbeeld leiden.

acne behandeling

Gezichtsbehandeling

Deep Cleansing ( Voor de onzuivere & acne huid ) 60 minuten

De Deep Cleansing gezichtsbehandeling begint met een huidanalyse, zodat wij je goed kunnen adviseren voor de beste zorg voor je huid en zo wordt het maximale resultaat behaald. De behandeling kan in principe voor elk huidtype. Tijdens deze behandeling ligt de aandacht op het reinigen van het gezicht en de acne huid. Daarnaast worden de producten aangepast op jouw huidtype.

Omdat er geen standaardbehandeling voor een onzuivere huid bestaat, wordt de behandeling altijd aangepast naar de behoeften van jouw huid met het doel de mee-eters, gerstekorrels, puistjes, ontstekingen en onzuiverheden te verminderen.  Vaak komen we met een combinatie van behandelmethodes tot het beste resultaat.

Oppervlakte reiniging | Diepte reiniging | Onzuiverheden grondig verwijderen | Ampul & bijpassend rubber masker | Dagverzorging

€ 59,50

Wat is acne?

Acne kent veel varianten en medische namen. Maar de meest gebruikte termen zijn: (jeugd) puisten of acne vulgaris. De kenmerken van acne zijn ook bekend: mee-eters, roodheid en soms ernstige ontsteking van de huid. Dit kan zelfs huidonzuiverheden veroorzaken, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens. Acne is geschikt voor alle leeftijden, mannen en vrouwen. Maar dit is bijna altijd vervelend en storend. Wij begrijpen dit.

Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgafscheiding en veroudering van huidcellen kunnen verstopte poriën veroorzaken. Talg kan niet gelijkmatig wegvloeien met de ontsteking veroorzakende Propionibacterium-acne. Dan ontwikkelt zich acne. Met andere woorden: verstopte ontstoken poriën. Het resultaat van overmatige talgafscheiding wordt door velen gezien als een belemmering voor het dagelijkse werk. Vooral op het gezicht zal acne op de borst en schouders groeien, waar de talgklieren prominenter aanwezig zijn. Hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen deze klacht verergeren.


Hygiënische tips tegen puistjes:

  • Reinig je huid dagelijks

  • Puistjes niet uitknijpen

  • Vermijd zonnen

  • Gebruik minerale make-up

  • Gebruik van voedingssupplementen

  • Gebruik een matterende crème

Ik heb last van onzuiverheden / acne, welke behandeling is geschikt voor mij?

Er is geen standaard behandelmethode, ernstige ontstekingsverschijnselen vragen om een ​​andere behandeling dan mee-eters. De behandeling door de huidspecialist kan bestaan ​​uit het handmatige reiniging van de huid, aanbrengen van chemische peelings, microneedling en algen peeling. Acnelittekens kunnen worden verholpen door lasertherapie, chemische peeling en microneedling. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Ook geven wij advies betreft het voortzetten van de behandeling thuis. Zodat we samen kunnen gaan werken om de acne te verminderen en de huid te verbeteren.

We raden je aan om eerst een intakegesprek in te plannen in de salon. In het intakegesprek bespreken we de mogelijkheden en kijken we welke behandeling het beste bij je huid past. Dit doen we bijvoorbeeld door zaken als huidverzorging en voeding met u te bespreken om erachter te komen of er naast de puberteit nog andere oorzaken van onzuiverheden zijn. Je krijgt persoonlijk huidadvies van onze huidexperts.

Welke acne behandelingen bieden wij aan?

Online een afspraak maken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.