Acne behandelingen

Bij Happy Skin is de acne behandeling gebaseerd op jouw huidtype waardoor die zich kan herstellen.

Acne

Acne is een vervelende huidaandoening die in verschillende vormen en maten op het lichaam kan voorkomen, zoals het gezicht, de nek, de borst en de rug. Acne voelt meestal branderig en pijnlijk aan en veroorzaakt roodheid in het gezicht. Mensen beschouwen acne meestal als een teken van slechte hygiëne of een ongezonde levensstijl. Dit soort denken is volkomen onredelijk, maar het kan tot een negatief zelfbeeld leiden.

Ik heb last van onzuiverheden / acne, welke behandeling is geschikt voor mij?

Er is geen standaard behandelmethode, ernstige ontstekingsverschijnselen vragen om een ​​andere behandeling dan mee-eters. De behandeling door de huidspecialist kan bestaan ​​uit het handmatige reiniging van de huid, aanbrengen van chemische peelings, microneedling en algen peeling. Acnelittekens kunnen worden verholpen door lasertherapie, chemische peeling en microneedling. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Ook geven wij advies betreft het voortzetten van de behandeling thuis. Zodat we samen kunnen gaan werken om de acne te verminderen en de huid te verbeteren.

We raden je aan om eerst een intakegesprek in te plannen in de salon. In het intakegesprek bespreken we de mogelijkheden en kijken we welke behandeling het beste bij je huid past. Dit doen we bijvoorbeeld door zaken als huidverzorging en voeding met u te bespreken om erachter te komen of er naast de puberteit nog andere oorzaken van onzuiverheden zijn. Je krijgt persoonlijk huidadvies van onze huidexperts.

Welke acne behandelingen bieden wij aan?

Wat is acne?

Acne kent veel varianten en medische namen. Maar de meest gebruikte termen zijn: (jeugd) puisten of acne vulgaris. De kenmerken van acne zijn ook bekend: mee-eters, roodheid en soms ernstige ontsteking van de huid. Dit kan zelfs huidonzuiverheden veroorzaken, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens. Acne is geschikt voor alle leeftijden, mannen en vrouwen. Maar dit is bijna altijd vervelend en storend. Wij begrijpen dit.

Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgafscheiding en veroudering van huidcellen kunnen verstopte poriën veroorzaken. Talg kan niet gelijkmatig wegvloeien met de ontsteking veroorzakende Propionibacterium-acne. Dan ontwikkelt zich acne. Met andere woorden: verstopte ontstoken poriën. Het resultaat van overmatige talgafscheiding wordt door velen gezien als een belemmering voor het dagelijkse werk. Vooral op het gezicht zal acne op de borst en schouders groeien, waar de talgklieren prominenter aanwezig zijn. Hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen deze klacht verergeren.

Vergoedt mijn zorgverzekering de acne behandeling?

Acnetherapie wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Daarvoor moet je wel aanvullend verzekerd zijn. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Onze salon is aangesloten bij het ANBOS en het SKIN Register. We zijn bovendien gespecialiseerd in acne behandelingen bij pubers en volwassenen. Na de behandeling ontvang je een factuur van ons, die je zelf kan indienen bij je zorgverzekering. Maar check vooraf bij je zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt.


Hygiënische tips tegen puistjes:

Reinig je huid dagelijks

Puistjes niet uitknijpen

Vermijd zonnen

Gebruik minerale make-up

Gebruik van voedingssupplementen

Gebruik een matterende crème 

Online een afspraak maken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.