fbpx

Cherry angioma & Spider naevi

Cherry angiomen oftwel kersenwratjes en Spider naevi zijn uitstuwingen van kleine vaatjes in de opperhuid.

Cherry angioma & Spider naevi

Cherry angioma, is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening. Het wordt ook wel angioma senilis, bloedblaartjes of kersenwratjes genoemd.

Cherry angiomen zijn uitstulpingen van kleine bloedvaatjes in de opperhuid. Ze nemen toe in aantal naarmate men ouder wordt. De precieze oorzaak is niet bekend. Hoewel cherry angiomen meestal geen klachten veroorzaken, kunnen ze als cosmetisch storend worden ervaren. Ze komen meestal voor op de romp, het gezicht of in de nek.

Spider naevi, ook wel bekend als Spinnenkopjes dankt zijn naam aan het feit dat zich aderen vormen rond een rode, zichtbare stip. Hierdoor lijkt het op het lichaam van een spin. Een spider naevus is een volkomen onschuldige huidaandoening en komt vooral voor op de rug, gezicht, nek en hals.

Het wordt veroorzaakt door verwijding van de bloedvaten en kan verschillende oorzaken hebben. Ze kunnen worden veroorzaakt door hormonale schommelingen, zoals tijdens de zwangerschap. Externe druk op de huid kan ook een trigger zijn. Het ontwikkelen van een spider naevi kan ook bepaald zijn door aanleg ervoor.

Cherry angioma

Cherry angioma

Spider naevi

Spider naevi

Hoe kunnen Cherry Angioma & spider naevi behandeld worden?

Schoonheidsinstituut Happy Skin biedt verschillende manieren voor het verwijderen van cherry angioma 

Gratis & Vrijblijvend consult

Zeg gedag tegen huidproblemen en verwelkom de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant verwelkomen wij je graag met een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak neemt onze ervaren huidspecialist ruim de tijd om een grondige analyse van je huid te maken. Op basis van deze analyse zal de huidspecialist een persoonlijk behandeladvies opstellen, volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen. Dit consult biedt jou een waardevol inzicht in welke behandeling het meest geschikt is om het beste resultaat voor jouw huid te bereiken.