Cupping therapie 

Een cupping behandeling voelt aan als een stevige massage, hierbij worden tevens de dieper gelegen huidlagen bereikt

Cupping therapie

Cupping therapie is effectiever dan welke andere massage dan ook. Doordat de cups vacuüm worden gezet op de huid zorgt het voor een sterke doorbloeding in het behandelde gebied.  We kunnen op twee manieren de cupping massage uit voeren. Zo kunnen we de cups op de huid laten staan, of de cups bewegen terwijl ze vacuüm zijn getrokken op de huid. Cupping bevordert de stofwisseling en zorgt ervoor dat verklevingen in het bindweefsel worden losgemaakt en spieren afvalstoffen gaan afvoeren. Je lymfe-afvoer en weerstand worden versterkt.

Hoe werkt cupping precies?

Ervaar jij regelmatig last van vastzittende spieren, spierpijn, hoofdpijn, migraine, stress, cellulite of een slappe huid? Dan zou Transformational Cupping wel eens dé oplossing voor jou kunnen zijn!

Wanneer het weefsel door overbelasting of een blessure niet optimaal functioneert, kunnen er ophopingen ontstaan van afvalstoffen en/of vocht, ook wel bekend als blokkades. Hierbij treden vaak bloedvatvernauwingen, verkrampingen en verklevingen op, wat het herstelproces belemmert.

Niet alleen heeft Transformational Cupping effect op cellulite en een slappe huid, maar het is ook bijzonder doeltreffend bij vastzittende spieren. Hierdoor is deze behandeling ideaal voor klachten aan rug, schouders en nek. Cupping kan zowel als massage worden toegepast, alsook kunnen de cups 10-15 minuten op specifieke plekken worden geplaatst waar veel afvalstoffen zich ophopen. Wanneer de cups worden gelaten, kan dit resulteren in de kenmerkende “Cup Kiss” – een rode/paarsachtige verkleuring op de huid. Dit duidt op een krachtige stagnatie van lichaamsvloeistoffen en toxines in dat gebied. Het betreft geen gewone blauwe plek en kan enkele uren tot enkele dagen aanhouden.

Cupping massage is effectiever dan welke andere massage dan ook. Doordat de cups aan de huid wordt gezogen, zorgt deze voor een sterke doorbloeding in het behandelde gebied. Het mechanisme trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug en wordt gereinigd en afgevoerd. Cupping stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat verklevingen in bindweefsel losser worden en spieren afvalstoffen gaan afvoeren. Je lymfe-afvoer en weerstand worden versterkt.

De therapeutische gevolgen van de behandeling:

 • het stimuleert de bloedcirculatie en de lymfe
 • blokkades worden opgeheven
 • gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd
 • het verbetert de spierspanning

Cupping kan soms in eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft wel een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit en dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking.

Na de behandeling

Na de behandeling kunnen er ronde verkleuringen te zien zijn op de huid. Deze verkleuringen verminderen langzaam en zijn na ongeveer een week verdwenen, soms duurt het wat langer. De plekken kunnen beurs aanvoelen. Hoe vaker je jezelf laat behandelen, hoe minder heftig de plekken terugkomen. Zorg er voor dat je na de behandeling voldoende water drinkt en houd je huid goed warm om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.

Wanneer mag je geen Cupping massage ondergaan?

zwangerschap
bij gebruik van bloedverdunners
hemofilie
epilepsie
spataderen
kanker
ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen

Transformational Cupping

Transformation cupping is een massage methode waarbij glazen cups vacuüm worden getrokken over de huid, waardoor er een bindweefselmassage op de diepere lagen ontstaat. Dit resulteert in het losmaken van verklevingen en het afvoeren van afvalstoffen. Naast het verdwijnen van diverse klachten en kwaaltjes, kan transformational cupping ook helpen bij het afvoeren van vet en cellulite

De vacuümtrekking van de cups stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en zorgt voor zuurstofrijk bloed. Dit maakt dat organen beter gaan functioneren en het lymfesysteem efficiënter kan werken. Het effect van transformational cupping is een automatische detox van het lichaam.

Transformational cupping kan bij een breed scala aan klachten en kwaaltjes helpen, zoals hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, zware benen, lipoedeem, artrose, cellulite, striae, stress-gerelateerde klachten, bindweefselklachten, verklevingen en littekens.

Naast de fysieke voordelen, kan transformational cupping ook helpen bij het vrijmaken van opgeslagen emoties en trauma’s in het weefsel van het lichaam.

Cupping therapie kan worden ingezet voor:

Voor optimale resultaten wordt Cupping massage aanbevolen in een kuurverband.  De behandelingsfrequentie wordt bepaald op basis van het doel, de behandelindicatie en de conditie van de huid. Dit varieert meestal tussen de 5 tot 10 sessies. Daarna raden wij aan om geleidelijk af te bouwen en de behandeling vervolgens maandelijks te onderhouden voor langdurige effecten.

Waarvoor is cupping therapie zoal voor geschikt?

 Hoofdpijn klachten

 Migraine

 Rug klachten

 Schouder klachten

Nek klachten

 Opheffen van energieblokkades

Arm klachten

Blessures

Fybromyalgie klachten

Bindweefsel klachten

Cellulite behandeling

Spier klachten

Prijzen:

 • Cupping massage
  € 40,00
  30 min.
 • Cupping massage
  € 65,00
  60 min.
 • Bindweefsel/cellulite massage
  € 40,00
  30 min.

  Cupping massage kan onder andere ingezet worden voor; een strakke lichaamshuid, verminderen cellulite en verslapping. Behandeling van 1 zone duurt ongeveer 30 minuten per behandeling.

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.