Cupping therapie lichaam

Een cupping behandeling voelt aan als een stevige massage, hierbij worden tevens de dieper gelegen huidlagen bereikt

Cupping therapie lichaam

Cupping therapie is effectiever dan welke andere massage dan ook. Doordat de cups vacuüm worden gezet op de huid zorgt het voor een sterke doorbloeding in het behandelde gebied.  We kunnen op twee manieren de cupping massage uit voeren. Zo kunnen we de cups op de huid laten staan, of de cups bewegen terwijl ze vacuüm zijn getrokken op de huid. Cupping bevordert de stofwisseling en zorgt ervoor dat verklevingen in het bindweefsel worden losgemaakt en spieren afvalstoffen gaan afvoeren. Je lymfe-afvoer en weerstand worden versterkt.

Hoe werkt cupping precies?

Veel last van vastzittende spieren, spierpijnen, spijsverteringsproblemen, longaandoeningen bijv. astma, nek/schouder/rugklachten, reuma, doorbloedingsstoornissen, hoofdpijn/migraine, tennis of golfelleboog? Dan is cupping misschien wel iets voor jou!

Als het weefsel door overbelasting of blessure niet meer goed functioneert, ontstaat er meestal een ophoping van afvalstoffen en/of vocht, ook wel een blokkades genoemd. Bloedvatvernauwing, verkramping en verklevingen komen ook vaak voor. Dit belemmert het herstel.

Het werkt niet alleen tegen cellulite en slappe huid, maar het werkt ook bij vastzittende spieren. Daarom is deze behandeling ideaal voor rug-, schouder- en nekklachten.
Cupping kan worden toegepast als massage. Daarnaast kunnen de cups 10-15 minuten worden geplaatst op een plek waar veel ophopingen van afvalstoffen zitten. Laten we de cups staan dan krijg je natuurlijk wel deze “Cup Kiss”. Het is een rode/paarsachtige verkleuring op de huid. Het geeft een intense stagnatie van de lichaamsvloeistoffen en toxines in dat gebied. Dit is geen blauwe plek en kan van een paar uur tot een paar dagen duren.
Cupping massage is effectiever dan welke andere massage dan ook. Doordat de cups aan de huid wordt gezogen, zorgt deze voor een sterke doorbloeding in het behandelde gebied. Het mechanisme trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug en wordt gereinigd en afgevoerd. Cupping stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat verklevingen in bindweefsel losser worden en spieren afvalstoffen gaan afvoeren. Je lymfe-afvoer en weerstand worden versterkt.

De therapeutische gevolgen van de behandeling:

 • het stimuleert de bloedcirculatie en de lymfe
 • blokkades worden opgeheven
 • gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd
 • het verbetert de spierspanning

Cupping kan soms in eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft wel een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit en dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking.

Na de behandeling

Na de behandeling kunnen er ronde verkleuringen te zien zijn op de huid. Deze verkleuringen verminderen langzaam en zijn na ongeveer een week verdwenen, soms duurt het wat langer. De plekken kunnen beurs aanvoelen. Hoe vaker je jezelf laat behandelen, hoe minder heftig de plekken terugkomen. Zorg er voor dat je na de behandeling voldoende water drinkt en houd je huid goed warm om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.

Wanneer mag je geen Cupping massage ondergaan?

zwangerschap
bij gebruik van bloedverdunners
hemofilie
epilepsie
spataderen
kanker
ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen

Transformational Cupping

Transformation cupping is een massage methode waarbij glazen cups vacuüm worden getrokken over de huid, waardoor er een bindweefselmassage op de diepere lagen ontstaat. Dit resulteert in het losmaken van verklevingen en het afvoeren van afvalstoffen. Naast het verdwijnen van diverse klachten en kwaaltjes, kan transformational cupping ook helpen bij het afvoeren van vet en cellulite

De vacuümtrekking van de cups stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en zorgt voor zuurstofrijk bloed. Dit maakt dat organen beter gaan functioneren en het lymfesysteem efficiënter kan werken. Het effect van transformational cupping is een automatische detox van het lichaam.

Transformational cupping kan bij een breed scala aan klachten en kwaaltjes helpen, zoals hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, zware benen, lipoedeem, artrose, cellulite, striae, stress-gerelateerde klachten, bindweefselklachten, verklevingen en littekens.

Naast de fysieke voordelen, kan transformational cupping ook helpen bij het vrijmaken van opgeslagen emoties en trauma’s in het weefsel van het lichaam.

Cupping therapie inzetten bij….

Cupping massage benen

Cupping massage wordt vaak toegepast op de benen. Cupping massage op de benen kan verschillende doelen hebben. Zo komt bovengenoemde cellulitis vaak voor op de benen, wat door cupping massage verminderd kan worden. Maar cupping kan ook het herstel van spierblessures ondersteunen. Cupping kan ook zeer effectief zijn bij langdurig terugkerende spierpijn, zoals in de kuiten.

Cupping massage rug

Cuppingmassage op de rug richt zich op spierontspanning en bevordert de doorbloeding. Het is ook effectief op reflexzones, die in verbinding staan met organen en spieren via zenuwen in de wervelkolom. Langdurige klachten elders in het lichaam kunnen bindweefselproblemen in de rug veroorzaken, die met cuppingmassage behandeld kunnen worden.

Huid versteviging & cellulite

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat als de hoeveelheid vetcellen in het onderhuids bindweefsel toeneemt. Door middel van cuppingmassage is cellulite te verminderen. Met name de methode waarbij de cups over de huid bewogen worden wordt hiervoor gebruikt. Door de cuppingmassage wordt de huid opgetild en wordt het onderhuidse bindweefsel beter doorbloed, waardoor de putjes in de huid zullen verminderen.

Cupping therapie massage  kan ook ingezet worden om de bloedsomloop te stimuleren het bevorderen en de aanmaak van collageen, waardoor de huid strakker en steviger wordt. Dit zorgt voor een jeugdige uitstraling en een verhoogd zelfvertrouwen.

Voor optimale resultaten wordt Cupping massage aanbevolen in een kuurverband.  De behandelingsfrequentie wordt bepaald op basis van het doel, de behandelindicatie en de conditie van de huid. Dit varieert meestal tussen de 5 tot 10 sessies. Daarna raden wij aan om geleidelijk af te bouwen en de behandeling vervolgens maandelijks te onderhouden voor langdurige effecten.

Waarvoor is cupping therapie zoal voor geschikt?

 Hoofdpijn klachten

 Migraine

 Rug klachten

 Schouder klachten

Nek klachten

 Opheffen van energieblokkades

Arm klachten

Blessures

Fybromyalgie klachten

Bindweefsel klachten

Cellulite behandeling

Spier klachten

Prijzen:

 • Cupping massage
  € 40,00
  30 min.
 • Cupping massage
  € 65,00
  60 min.
 • Bindweefsel/cellulite massage
  € 40,00
  30 min.

  Cupping massage kan onder andere ingezet worden voor; een strakke lichaamshuid, verminderen cellulite en verslapping. Behandeling van 1 zone duurt ongeveer 30 minuten per behandeling.

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.