Fibromen en Steelwratjes verwijderen

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn vaak ontsierend. Ze zijn eenvoudig, snel en pijnloos te verwijderen.

Fibromen en steelwratjes verwijderen

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn vaak ontsierend. Ze zijn eenvoudig, snel en pijnloos te verwijderen. Een steelwrat is een goedaardig huidgezwelletje. Fibromen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen soms wel in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden. Ze zijn eenvoudig met een kleine ingreep te verwijderen.

Wat is een steelwratje?

Steelwratjes/fibromen zijn goedaardige bindweefselwratjes. Ze kunnen voorkomen op oogleden, in de hals, op armen of onder de oksels. Hoewel iedereen een fibroom kan ontwikkelen, hebben mensen met diabetes of mensen met overgewicht hierop meer kans.

Gaat een fibroom steelwratje vanzelf weg?

Nee deze gaan niet vanzelf weg. Bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen/steelwratjes op de huid ontstaan. Er bestaan geen medische redenen om de oneffenheden te verwijderen. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goed en veilig worden verwijderd door onze huidtherapeute.

Hoe kunnen ze worden verwijderd?

Onze huidspecialist kan ze op een eenvoudige wijze verwijderen, met het coagulatie apparaat. Bij elektrocoagulatie gebruiken we een klein naaldje en een elektrisch stroompje die het oppervlakkige huiddeeltje heel secuur vanaf de oppervlakte van de huid verhit. De steelwratjes/fibromen worden daarbij los geweekt en zullen daarna verschrompelen. De behandeling is nauwelijks voelbaar. Er ontstaat een klein oppervlakkig korstje. Deze valt er meteen, of na enkele dagen af.

Deze behandeling is ook geschikt voor een succesvolle verwijdering van o.a. :

Enkele voorbeelden van ons werk

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Prijzen:

  • Tot 15 minuten
    € 50,00
  • Tot 30 minuten
    € 80,00
  • Tot 45 minuten
    € 110,00

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.