Fibromen en steelwratjes verwijderen

Fibromen en steelwratjes verwijderen

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn vaak ontsierend. Ze zijn eenvoudig, snel en pijnloos te verwijderen. Een steelwrat is een goedaardig huidgezwelletje. Fibromen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen soms wel in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden. Ze zijn eenvoudig met een kleine ingreep te verwijderen.

Gaat een fibroom steelwratje vanzelf weg?

Nee, ze gaan niet vanzelf weg. Bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen/steelwratjes op de huid ontstaan. Er bestaan geen medische reden om de oneffenheden te verwijderen. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goed en veilig worden verwijderd door onze huidtherapeute.

Hoe kunnen ze worden verwijderd?

Onze huidspecialist kan ze op een eenvoudige wijze verwijderen, met het coagulatie apparaat. Bij elektrocoagulatie gebruiken we een klein naaldje en een elektrisch stroompje die het oppervlakkige huiddeeltje heel secuur vanaf de oppervlakte van de huid verhit. De steelwratjes/fibromen worden daarbij los verweekt en zullen daarna verschrompelen. De behandeling is nauwelijks voelbaar. Er ontstaat een klein oppervlakkig korstje. Deze valt meteen of na enkele dagen af.

Prijzen

steelwratjes/fibromenVanaf € 50,-

 

Wat is een steelwratje?

Steelwratjes/fibromen, zijn goedaardige bindweefselwratjes. Ze kunnen voorkomen op oogleden, in de hals, op armen of onder de oksels. Hoewel iedereen een fibroom kan ontwikkelen, hebben mensen met diabetes of mensen met overgewicht hierop meer kans.

Online afspraak maken

Wil je meer weten over de mogelijkheden?
Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Informatie opvragen

Krijg ik een litteken van de behandeling?

Nee je krijgt geen littekens van het verwijderen van steelwratjes/fibromen. Wel kan er een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen er vanzelf afvalt. Het is een kleine ingreep, het is wel belangrijk te kiezen voor een ervaren huidspecialist met steriele en kwalitatieve apparatuur.