Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers

De kracht van Gezichtsmaskers!

Omdat we wegens het corona virus tijdelijk gesloten zijn, lijkt het ons leuk om toch wat voor jullie te kunnen betekenen met het verzorgen van je huid. Juist in deze tijden is het ook erg belangrijk je huid goed te blijven reinigen en verzorgen, daarom plaatsen we de komende tijd leuke blogs met verschillende tips om je huid thuis zo optimaal mogelijk te verzorgen. Maskers worden vaak vergeten.

Erg jammer, aangezien elke huid naast een dag- en nachtcrème een intensief masker goed kan gebruiken. Omdat vele van ons toch in een soort lockdown zitten thuis is dit het juiste moment om aan te halen waarom maskers een belangrijke stap zijn in je huidverzorging.

Effectieve werkstoffen

Maskers zijn krachtpatsers! Ze zitten boordevol actieve werkstoffen en hebben maar een paar minuten nodig om je huid te laten stralen. Helaas worden ze door veel mensen ondergewaardeerd. Daarom wordt het tijd om ze eens goed in het zonnetje te zetten.

Er zijn verschillende factoren die de conditie van je huid kunnen beïnvloeden, denk maar aan de zon, airco, stress en te weinig slaap.  Wanneer je huid minder straalt dan normaal dan is een masker de juiste oplossing, het werkt als een soort oppepper voor je huid. Een masker zit bordenvol met effectieve werkstoffen, vandaar de naam krachtpatsers want ze zetten kracht bij aan je standaard huidverzorging.

Vaak worden maskers overgeslagen omdat het te veel tijd kost, of we simpelweg geen zin hebben om het masker er weer af te halen… en zo zijn er nog een aantal andere redenen waarom een masker vaak wordt overgeslagen.
Veel tijd hoeft het niet te kosten, omdat maskers een soort bommetjes zijn van werkzame stoffen hoeft het maar enkele minuten in te werken (7-10 min).
Sommige maskers kun je ook in laten trekken, zo kun je bijvoorbeeld voor het slapen een maskertje aanbrengen en heeft het de hele nacht de tijd om in te werken. Handig toch, je huid verbeteren terwijl je slaapt!

Voordelen heeft een gezichtsmasker

Laten we beginnen bij het begin, welke voordelen heeft een gezichtsmasker?
Voor mij is een gezichtsmaskertje eigenlijk pure verwennerij, een soort boost voor mijn huid in een korte tijd.

Hieronder een aantal redenen waarom gezichtsmaskers een must zijn voor je huidverzorging:

 • − Het ondersteunt je dagelijkse gezichtsverzorging
 • − Je versterkt je huidbarrière omdat veel maskers herstellende ingrediënten bevatten
 • − Ontspant lichaam en geest, want het is echt even een lekker momentje voor jezelf
 • − Je kan er specifieke huidproblemen mee aanpakken zoals een droge huid of onzuiverheden
 • −  Verbetering van je huidconditie als je een masker gebruikt dat is aangepast aan jouw specifieke huidbehoefte en huidtype
 • −  En bovenal, je merkt direct resultaat door de hoge concentratie werkzame stoffen.

Verschillende soorten gezichtsmaskers

Maskers heb je in allerlei soorten: crème maskers, kleimaskers, gel maskers, noemt het maar op.  Verschillende soorten maskers hebben ieder een andere werking op de huid, dus laten we er even snel doorheen lopen welke invloeden verschillende maskers hebben op je huid.

− Crème maskers
Een crème masker droogt niet op en voelt zacht op je huid.
Je kunt ze toepassen op een verslapte huid met rimpelvorming.
Ook hebben crème maskers vaak een kalmerende werking, dus kun je ze ook goed gebruiken bij een gevoelige huid.

− Gel of gelei maskers
Gelmaskers kunnen een reinigende werking hebben, een stimulerende werking of een vochtherstellende werking hebben. Gelmaskers zijn ideaal voor een vochtarme of gecombineerde huid. Sommige gelmaskers drogen in zodat je in kunt laten trekken en er bijvoorbeeld mee kan gaan slapen.

− Kleimaskers
Kleimaskers drogen in (worden hard) en hebben een reinigende werking. Je kunt deze maskers goed gebruiken bij een vette, onzuivere of acne huid. Kleimaskers nemen overtollig talg weg en werken zuiverend (ideaal voor puistjes en mee-eters!).

Er is dus genoeg keuze!

Tips om het beste uit je masker te halen

Tot slot nog een paar tips om het beste uit je masker te halen:

 1. Reinig vooraf goed je gezicht, zodat alle make-up en vuiltjes van de huid verwijderd zijn.
  Voor een nog beter resultaat kun je vooraf de huid exfoliëren (scrubben of peelen), omdat je zo de dode huidcellen verwijderd worden en je huid de werkzame stoffen uit je masker nog beter op kan nemen!
 2. Zorg dat je het masker overal even dik aanbrengt en neem ook je onderkin en hals mee, breng een royale laag aan en laat een beetje ruimte rondom je mond en ogen vrij
 3. Verwijder het masker van je huid zoals aangegeven bij jouw specifieke masker, dep je gezicht droog en breng hierna een serum en je dag- of nachtcrème aan om de huid een flinke boost te geven.

Top 3 gezichtsmaskers van Janssen Cosmetics

Hieronder zie je mijn top 3 gezichtsmaskers van Janssen Cosmetics.

− HYDRATING GEL MASK
Sterk hydraterend masker voor een vochtarme of droge huid.
Tip: Heerlijk masker voor in de zomer omdat je het masker in de koelkast kunt bewaren en het zo lekker koel en verfrissend aanvoelt op je huid!

− PURIFYING MASK
Een talg absorberend masker en werkt ontstekingsremmend, ideaal voor een onzuivere of vette huid om de huid extra goed te reinigen.
Tip: Je kunt het masker ook plaatselijk gebruiken op bijvoorbeeld de T-zone bij een vette of gecombineerde huid!

− RICH ENERGIE MASK
Een vitaliserend crème masker, ideaal bij de wat stressvollere periodes en bij een vermoeide huid. Dit multi-masker werkt kalmerend op een gestreste huid, geeft de huid een oppeppertje door de verschillende vitamines die het masker bevat, beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Kortom een 3 in één masker en je kunt het ’s nachts in laten trekken als nachtcrème voor een intensievere werking!

Good luck & enjoy your day!

Liefs,
Team Happy Skin