Kayori Nuenen

ONS VERHAAL

“Wij geloven in een wereld waarin mens, dier en natuur harmonieus samenkomen, en daar streven wij naar. Voor ons is het beschermen van onze planeet een morele plicht, geen zakelijk model. Met deze overtuiging is Kayori ontstaan in het najaar van 2018. Wij bieden duurzame, verantwoorde producten die niet alleen functioneel zijn, maar ook een lust voor het oog, en voor iedereen toegankelijk.

Onze eerste stap richting een duurzame wereld was de introductie van duurzaam bedtextiel. Dit was een logische keuze en bleek meteen een impactvolle stap, gezien het merendeel van de textielproducten die we in ons dagelijks leven gebruiken op een niet-duurzame manier worden vervaardigd.

Inmiddels heeft Kayori een uitgebreid assortiment aan productcategorieën, waaronder bed- en badtextiel, interieurgeuren, lichaamsverzorging en badkameraccessoires.”

PROCES

Wij zorgen ervoor dat alles dat het Kayori-label draagt, wordt geproduceerd en verwerkt volgens de strengste milieunormen, onder veilige en humane omstandigheden, van de boerderij tot de fabriek en de winkel tot bij je thuis. Om de kwaliteit en beloftes te kunnen waarborgen maken wij gebruik van verschillende keurmerken zoals GOTS, BSCI en PETA.

PRODUCT

“Kayori brengt de pracht van natuurlijke materialen naar jouw huis. Al onze producten zijn vervaardigd uit natuurlijke ingrediënten, zacht voor jou en zacht voor de planeet. We mijden agressieve middelen in al onze producten, of het nu gaat om chemicaliën voor de behandeling van textiel of sterke reinigingsmiddelen in cosmetica. Onze keuze is om de natuurlijke kracht te benutten, daarom maken we gebruik van minimale bewerkingen.”

MENS

“Gezamenlijk dragen we de verantwoordelijkheid, van de medewerkers die onze producten vervaardigen tot degenen die op ons kantoor werken. Iedereen die met Kayori in aanraking komt, mag dezelfde arbeidsomstandigheden verwachten: een veilige werkplek, goede werkomstandigheden en een omgeving waarin je talenten tot hun recht komen.

Vanuit ons bruisende kantoor in het hart van Nijmegen werkt een compact team van nog geen 10 personen dagelijks aan de kwaliteit van onze producten en service. Als team putten we kracht uit een hands-on mentaliteit en we hechten waarde aan de unieke kwaliteiten van elk individu. Bij ons staat bekend als het ‘verhaal van de vogel en de vis’: iedereen heeft verschillende sterktes en een eigen persoonlijkheid. We beoordelen de vogel niet op zijn zwemvermogen en de vis niet op zijn vliegkunsten. Op deze manier kunnen we gezamenlijk groeien, zowel als individuen als als bedrijf.”

KAYORI FOR LIFE

“Wij vervaardigen Kayori producten met het oog op een toekomst die duurzaam en rechtvaardig is. Hierbij hebben we oog voor mensen voor wie veel dingen niet zo vanzelfsprekend zijn. We geloven sterk in het belang van samenwerken in het leven. Daarom zijn wij met trots partner van de goede doelen HandicapNL en Villa Max.” Lees hier meer over deze samenwerkingen.