fbpx

Tattoo verwijderen

Je tattoo verwijderen. Het is nu mogelijk om met de YAG laser je tattoo weg te laten laseren. Er kunnen diverse redenen zijn waardoor je van een tatoeage af wilt. Met deze laser kunnen wij vrijwel elke tattoo op een veilige manier verwijderen zonder risico’s. Onze lasers zijn CE gekeurd, en wij zijn tevens specialistisch opgeleid voor de uitvoeringen van de laser.

Hoe werkt tatoeage verwijdering?

De Q-Switched Nd:YAG laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af, die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. Hierdoor ontstaat er een soort explosie in de inkt, waardoor er kleine inktdeeltjes ontstaan. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze kleine deeltjes en voert ze vervolgens af.

1
2
3
4
tattoo verwijderen Happy Skin
1

Tattoo pigment onder de huid

2

De pigment deeltjes absorberen de laser en zetten uit

3

Door fotoakoestische energie worden de pigmentdeeltjes selectief verpulverd

4

De verpulverde pigmentdeeltjes worden daarna op een natuurlijke manier verwijderd

De laserbehandeling

De specialist stelt de laser in op uw huidtype en de kenmerken van de tatoeage. Vervolgens plaatsen we de laserkop net boven de inkt van de tatoeage en geven we een puls af. De inkt wordt hierdoor verwarmd en barst uitéén in kleinere deeltjes. Tijdens de behandeling zal er een witte waas over de tatoeage komen. Dit is een normale reactie van de huid die na enkele minuten wegtrekt. We noemen dit het ‘snow’effect. Daarna zal de tatoeage zwellen en wordt de omliggende huid rood. Na afloop koelen we de behandelde tatoeage met coldpacks. De huid voelt direct na de behandeling branderig aan. Dit zakt binnen enkele uren weg. Na de behandeling kunnen er blaren en korstjes ontstaan. Dit hoort bij het genezingsproces. Na enkele dagen, tot 2 weken, gaat de huid vervellen en wordt de nieuwe huid zichtbaar. Het lichaam breekt in de weken daarop de inkt geleidelijk af. Wij adviseren je om veel water te drinken na de behandeling, dat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Behandelfrequentie

Pas als de huid weer geheel genezen is wordt gestart met de vervolg behandeling. Er zit minimaal 6-8 weken tussen iedere behandeling. De huid heeft tijd nodig om te herstellen. Het afvoeren van het afgebroken pigment duurt ook enkele weken. Eerder behandelen geeft absoluut niet een beter resultaat, dat werkt eerder averechts.

Prijzen:

 • Tot en met 5 cm²
  € 30,00
  per sessie
 • 6 CM² / 10 CM²
  € 40,00
  per sessie
 • 11 CM² / 15 CM²
  € 45,00
  per sessie
 • 16 CM² / 20 CM²
  € 50,00
  per sessie
 • 21 CM² / 25 CM²
  € 55,00
  per sessie
 • 26 CM² / 30 CM²
  € 60,00
  per sessie

De uiteindelijke prijs voor het weghalen van een tattoo is afhankelijk van de grootte van de tattoo. Meer weten over onze tarieven? Bekijk hier de kosten om een tattoo te verwijderen.

Veel gestelde vragen:

De laserbehandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Klanten ervaren de behandeling alsof er een elastiekje tegen de huid wordt afgeschoten. Afhankelijk van de grootte, de duur en de locatie van de tatoeage kan het op sommige plaatsen gevoeliger zijn.

Een tatoeage verwijderen werkt bij ieder persoon verschillend. De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn is afhankelijk van een aantal factoren o.a.

 • De kleur van de inkt
 • De kleurstof die is gebruikt
 • Hoe diep de tatoeage is gezet
 • Of in vetweefsel is getatoeëerd
 • De techniek van de tatoeëerder
 • Hoelang de tatoeage in de huid zit

Tijdens het intakegesprek zal de specialist een schatting geven over het aantal behandelingen. Na een aantal behandelingen evalueert hij de voortgang van het traject. Gemiddeld zijn er zo’n 8-12 behandelingen nodig.

Laat je een tatoeage verwijderen, dan houdt het niet op na de behandeling. De behandelde huid is zeer kwetsbaar, dus houdt de huid uit de zon of zonnebank. Indien je blootstelling aan UV-straling niet volledig kan vermijden, dek dan de tatoeage af met een gaasje of textiel.
Houd de behandelde huid zo schoon mogelijk. Voorkom de eerste 2 weken na de behandeling wrijving van boordjes, ondergoed of sokken. Je mag onder de douche met de tatoeage, maar wees voorzichtig met afdrogen. Gebruik een schone handdoek en laat de tatoeage vrij van zeep, bodylotions, parfum en make-up. Wij raden zwemmen en saunabezoek af zolang er korstjes en velletjes aanwezig zijn. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes om verstoring van het genezingsproces te voorkomen.

Er kunnen na de behandeling korstjes en blaartjes ontstaan. Tot een paar dagen na de behandeling kan er lichte roodheid van de huid optreden en voelt de huid droog aan. Meestal is de huid na 1 a 2 weken weer genezen.

Het beste is om de blaasjes dicht te laten en in laten drogen. Mochten de blaasjes toch open zijn gegaan, kan je het steriel afdekken met een gaasje. Het is belangrijk de huid niet te beschadigen door bijvoorbeeld te krabben. De kans op infectie is dan groot.

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.