Vijf tips voor de acné huid

Vijf tips voor de acné huid

Vijf tips voor de acné huid

Acne is een vervelende aandoening op het gezicht. Dit ontstaat doordat puistjes of mee-eters gaan ontsteken. Een vervelende aandoening die zowel op het gezicht, de rug als de borst kunnen ontstaan. Een goede verzorging is dan van belang met huidverbeterende behandeling. Deze verminderen de acne, brengen de huid in balans en voorkomen blijvende littekens. we bieden je graag vijf tips voor de acné huid aan.

  1. Vermijdt irriterende stoffen. Dit klinkt vanzelf sprekend, maar een fout die veel gemaakt wordt is het gebruik van producten met te veel irriterende stoffen, zoals alcohol en parfum. ‘Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je huid geïrriteerd raakt, waardoor de ontstekingen in je huid minder snel genezen of zelfs verergeren.
  2. Laat je huid met rust en zit zo min mogelijk aan je gezicht. Ga geen puisten uitknijpen, want anders druk je talg verder de huid in en vererger je ontstekingen
  3. Antioxidanten: Eet veel kleur! Antioxidanten zitten in alle fel gekleurde groenten en fruit, ze beschermen je organen en huid en voorkomen dat schadelijke (vrije radicalen) deeltjes het DNA beschadigen. Vooral bosfruit is erg rijk aan antioxidanten. Neem dagelijks wat blauwe bessen, frambozen, of kersen en wissel dit af met ander fruit zoals granaatappel, peren, appels, bananen enzovoort. Eet niet te grote hoeveelheden fruit, want alhoewel lekker en gezond, fruit bevat ook suiker wat bij een teveel een negatief effect op je huid kan hebben.
  4. Was regelmatig je kussenslopen en make-up kwasten. Het is belangrijk dat jij je kussensloop regelmatig wast op 60 graden waardoor de acnebacteriën dood gaan. Maak je make-up kwasten en sponsjes ook heel regelmatig schoon. Zorg er voor dat alles wat je gezicht aanraakt schoon is zodat er minder bacteriën op de huid terecht komen.
  5. Pak de oorzaak aan in plaats van het gevolg, zoek voor jezelf uit wat de oorzaak kan zijn, ga na of dit kan zijn door stress, voeding, hormonen, het gebruik van onjuiste producten.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom je hier zelf niet uit? Kun je altijd contact met ons opnemen. We bieden gratis huidanalyse aan, om er zo achter te komen wat jouw huid nodig heeft, en welke producten en verdere adviezen voor jouw huid het beste is. Onze huidspecialisten zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven.