fbpx

Wat is cupping? 

Cupping kan een ontspannende en revitaliserende ervaring zijn. Gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde 

Wat is cupping?

Bij cupping wordt gebruik gemaakt van glazen bollen die vacuüm zuigen op de huid. Deze techniek, die al eeuwenlang wordt gebruikt, heeft als doel om gifstoffen uit het lichaam af te voeren. Er zijn verschillende cupping-methodes beschikbaar, waaronder Transformational Cupping.

Transformational Cupping

Transformational Cupping is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en maakt gebruik van de principes van acupunctuur en cupping. De glazen cups worden geplaatst op specifieke acupunctuurpunten of gebieden van het lichaam waar spanning of blokkades worden gevoeld. Door het vacuüm trekken van de cups wordt er een krachtige, diepe massage gecreëerd die zorgt voor het loslaten van spierspanning en de afvoer van afvalstoffen.

Het wordt aanbevolen om tijdens de behandeling voldoende water te drinken om het lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Er kunnen soms kleine rode vlekken of blauwe plekken ontstaan na de behandeling, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.

Transformational Cupping kan een ontspannende en revitaliserende ervaring zijn, die het lichaam en de geest helpt te ontspannen en te herstellen. Het kan ook worden gecombineerd met andere massagetechnieken, zoals ontspanningsmassage of deep tissue massage, om de voordelen te versterken.

De Transformational Cupping methode

De Transformational Cupping methode is een intensiever en diepgaander methode dan een reguliere cupping en daardoor effectiever. Tijdens een cupping massage worden verklevingen, blokkades, afvalstoffen, trauma’s, ziekten, klachten en kwalen losgemaakt. Ook bindweefsellagen, vetophopingen en spierknopen worden aangepakt. Het gevolg is dat er weer zuurstofrijk bloed gaat stromen, alles beter doorbloed en gevoed wordt en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit leidt tot een gevoel van ruimte in het hoofd en het lichaam, meer energie, helderheid, bewustzijn en verbondenheid met jezelf.

Transformational Cupping gaat verder dan gewone cupping omdat het zich richt op het duidelijk voelen van blokkades door middel van manuele therapie, in combinatie met Oosterse en Chinese geneeskunde en een vleugje Hawaïaans gedachtegoed. Daarnaast wordt natuurlijke voeding gezien als medicijn en is er sprake van “new style” geneeskunde waarbij de nadruk ligt op detox. Je hoeft alleen maar op de tafel te liggen en eventueel kleine aanpassingen te doen in je voedingspatroon om te profiteren van de voordelen van Transformational Cupping.

De juiste voeding

Cupping heeft als doel om opgehoopte afvalstoffen te verwijderen, zodat blokkades en verklevingen kunnen loskomen en het lichaam weer in balans kan komen. Het belang van voeding hierbij mag niet worden onderschat. Zelfs als je met cupping afvalstoffen uit het lichaam verwijdert, kunnen klachten terugkeren als je daarna ongezond blijft eten.

Orthomoleculair therapeuten hebben al lang benadrukt hoe belangrijk de juiste voeding is. Omdat de optimale voeding voor iedereen anders kan zijn, wordt deze aangepast aan de individuele behoeften van de persoon.

Afvoeren van afvalstoffen

Tegenwoordig consumeren we niet meer alleen natuurlijke voeding en hebben we te maken met luchtvervuiling, medicatie (zowel nieuw als oud), vaccinaties, stress op verschillende niveaus, toevoegingen zoals E-nummers, schoonmaakmiddelen en blootstelling aan 5G en andere stralingen. Dit alles kan zich ophopen in ons lichaam als afvalstoffen. Gelukkig kan Transformational Cupping hierbij helpen door deze afvalstoffen af te voeren. Het is echter ook belangrijk om onze organen te ondersteunen tijdens dit proces.

Cupping is zowel lichamelijk als fyssiek inzetbaar

Cupping is niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch en emotioneel inzetbaar. Op emotioneel vlak kan het helpen bij het loslaten van oude patronen, gevoelens en gedachten die zijn overgenomen van anderen, trauma’s en andere psychische belastingen.

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat onze cellen ook emoties kunnen opslaan. Zo kan een valpartij tijdens het fietsen bijvoorbeeld jarenlang blijven hangen in de cellen rondom de knieën. Door cupping kan deze belasting loskomen en worden afgevoerd, waardoor je je letterlijk en figuurlijk lichter voelt. Je hebt als het ware oude bagage losgelaten.

Resultaten

Met Transformational Cupping kunnen ongekende resultaten worden behaald. Door het verwijderen van afvalstoffen kan het lichaam weer herstellen en het zelfgenezend vermogen optimaal worden geactiveerd. Of je nu last hebt van lichamelijke klachten of psychische/emotionele blokkades, bij Transformational Cupping ben je aan het juiste adres. Het loslaten van oude patronen, gevoelens en/of gedachten kan een gevoel van bevrijding geven en bijdragen aan een lichter en energieker gevoel. Kortom, met Transformational Cupping kan je weer lekker in je vel komen te zitten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.