fbpx

Vijf meest gestelde skincare vragen

We krijgen we regelmatig verschillende vragen van klanten. We merken dat sommige vragen vaker terugkomen.

Vijf meest gestelde skincare vragen

We krijgen we regelmatig verschillende vragen van klanten. We merken dat sommige vragen vaker terugkomen, dus leek het ons leuk om de vijf meest gestelde skincare vragen voor jullie te beantwoorden.
Wie weet staat je vraag ertussen en heb je bij deze meteen je antwoord!

Ik ben eigenlijk nooit echt veel bezig geweest met mijn huid, welke producten heb ik als ‘beginneling’ écht nodig?

Het assortiment aan huidverzorgingsproducten is enorm, dus ik kan me goed voorstellen dat je op het begin moeite hebt met het vinden van de juiste huidproducten.
Zelf vind ik reinigen de allerbelangrijkste stap van je verzorgingsroutine. Zonder reinigen ben je eigenlijk nergens, je huid kan dan de werkstoffen uit je crème of masker erg moeilijk opnemen door make-up of vuilrestjes. Mijn antwoord op de vraag:

  • ¹ Reiniging: (een reinigingsmilk, reinigingsgel, poeder of foam) : Het type reiniging verschilt per type huid, maar een reinigingsmilk is voor vrijwel ieder huidtype geschikt.
  • ² Lotion: Met een lotion of tonic verwijder je de laatste restjes vuil van je gezicht en werkt verfrissend.
  • ³ Dagcrème/ nachtcrème: Met een dag- of nachtcrème sluit je je verzorgingsroutine af, het is een product dat kan werken voor verschillende doeleinde maar voornamelijk om je huid te beschermen, herstellen en te voeden.

Wat is belangrijker, een dagcrème of een nachtcrème?

Deze vraag vind ik zelf ook gelijk een hele lastige vraag, omdat de vraag best persoonlijk is. De meningen van schoonheidsspecialistes zijn ook erg verdeeld bij deze vraag. Zo vindt de één dat een nachtcrème overbodig is omdat je huid ’s nachts in de herstelfase zit en je de huid juist belast met een nachtcrème. De ander vindt juist weer dat een nachtcrème erg belangrijk is omdat wanneer je huid ’s nachts in de herstelfase zit, zij beter in staat is om werkstoffen op te nemen.

Mijn antwoord op de vraag is ga bij twijfel altijd voor een dagcrème, een dagcrème biedt namelijk bescherming gedurende dag en het allerbelangrijkste is je huid ten alle tijden te beschermen, daarnaast draagt je dagcrème bij om je huidconditie te verbeteren. Ook kun je sommige dagcrèmes ook inzetten als nachtcrème (mits er geen SPF in verwerkt zit, dit heb ’s nachts natuurlijk niet nodig).

Wat is een ampul?

Vaak als ik over het gebruik van ampullen begin krijg ik gelijk de vraag: ‘Een ampul? Wat is dat?’.

Een ampul is eigenlijk een wonder in een flesje! Het is de meest krachtige substantie om de huid in een zeer korte tijd een flinke boost te geven. Ze zitten in een glazen flesje en zijn voor eenmalig gebruik.

Vaak worden ampullen gebruikt voor het oplossen van ‘probleempjes’, dit kan zijn:

  • Beschermen en kalmeren
  • Hydrateren
  • Verouderingsproces vertragen
  • Liften
  • Energie bieden aan de huid
  • Huidstructuur verbeteren
  • Detox werking (verminderen van talg, ontstekingen remmen en verminderen)

Een ampul kun je eenmalig inzetten om je huid die dag net even wat kracht bij te zetten (ze worden vaak ook gebruikt bij bruiden op hun bruiloft voor een egale, stralende huid). Je kunt een ampul ook in kuurverband inzetten, bijvoorbeeld:

Drie ampullen gedurende week, om de dag een ampul onder je dag- of nachtcrème om je huid een flinke boost te geven.

Wat is het verschil tussen een face scrub en een peeling?

Scrubben wordt vaak verward met peelen, de producten hebben in principe dezelfde werking, namelijk het verwijderen van dode huidcellen en het vernieuwingsproces stimuleren (zo kunnen werkstoffen beter in de huid worden opgenomen).
Het verschil tussen een scrub en een peeling zit hem in product zelf, een scrub is een crème met daarin een korreltje verwerkt dat zorgt voor het exfoliëren (het verwijderen van de dode huidcellen). Een peeling bevat geen korrel en is een stuk agressiever/ intensiever. Je brengt een laagje aan op de huid en laat dit ongeveer 5-7 minuten intrekken. De werkstoffen dringen diep door in je huid en heeft zo een exfoliërende en stimulerende werking.
Zelf adviseer ik om een peeling uit te laten voeren door een schoonheidsspecialiste en scrubben raad ik aan voor thuisgebruik.

En dan komen we nu aan bij de laatste vraag en misschien ook wel de meest gestelde vraag, namelijk:

Wanneer begin je met het gebruiken van anti-aging producten?

Zelf zeg ik altijd, voorkomen is beter dan genezen. Daarmee wil ik eigenlijk zeggen, begin op tijd met het gebruiken van anti-aging producten want rimpeltjes die er zijn kunnen niet meer weggetoverd worden. Het verouderingsproces kunnen we namelijk alleen vertragen. Vanaf je 20e begint de aanmaak van elastine en collageen (de twee basis ingrediënten voor versteviging en elasticiteit van je huid) af te nemen, ook regenereren je huidcellen vanaf die leeftijd steeds langzamer. Het klinkt misschien vroeg maar ik adviseer om vanaf je 20e of in ieder geval vóór je 30e te beginnen met het gebruiken van anti-aging producten.

Hopelijk hebben jullie er wat van op kunnen steken! Zit je nog met een vraag waar je graag antwoord op hebt? Stuur ons gerust een berichtje of mail je vraag naar info@happyskin.nl

Liefs,

Team Happy Skin

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.