fbpx

Vijf tips bij een vette huid

Je huid maakt elke dag talg aan. Talg houdt je huid soepel en beschermt je huid tegen uitdroging. Een vette huid produceert te veel talg.

Vijf tips bij een vette huid

We geven je graag vijf tips bij een vette huid. Je huid maakt elke dag talg aan. Talg houdt je huid soepel en beschermt je huid tegen uitdroging. Een vette huid produceert te veel talg. Dit zorgt voor een vettig aanvoelende en glimmende huid. Als je een vette huid hebt, dan heb je vaak ook last van onzuiverheden als puistjes en mee-eters. Die onzuiverheden ontstaan doordat je huid de grote hoeveelheid talg niet kan verwerken.
Gaat jouw huid glimmen in de loop van de dag en baal je daarvan? Gelukkig heb ik wat tips voor je.

Reinig je huid goed Reinigen is voor jou enorm belangrijk.

Hiermee haal je alle afvalstoffen van je huid af maar zo kun je ook controle uitoefenen op de talgproductie. Mijn tip: Reinig in de ochtend en in de avond. Beide keren gebruik je twee cleansers. Met de eerste cleanser haalt vuil en make-up van je gezicht. Een milde gel cleanser is een goede optie. Omdat je gezicht nu goed schoon is kun je nu aan de talgproductie gaan verminderen. Onmisbaar in deze cleanser is het ingrediënt salicylzuur. Let wel op dat je dit ingrediënt niet gelijk iedere dag in kunt zetten. Hier is geduld voor nodig en dit moet je opbouwen. Laat je hier even in adviseren door een specialist!

Huid goed te hydrateren.

Omdat je de talgproductie gaat verminderen met het bovenstaande advies is de kans groot dat je huid droger gaat worden. Dit ga je voorkomen door je huid goed te hydrateren. Doe je dit niet? Dan gaat je huid juist meer talg produceren!! Kies voor extra hydratatie door bijvoorbeeld een serum met hyaluronzuur toe te voegen aan je dagelijkse verzorging.

Vervang dierlijke zuivel door een plantaardige variant.

Melk, yoghurt of whey proteïne kunnen de productie van het mannelijke hormoon verhogen. Hierdoor stijgt de IGF-1 ook wel bekend als de Insuline-like Growth Factor. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er een sterk verband is tussen de hoeveelheid IGF-1 in het lichaam en acne. Daarom is het slim om zuivel helemaal te schrappen uit je routine. Mocht dit lastig zijn kies dan voor een plantaardige variant.

Drink veel water.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar water is zo belangrijk. Voor de mensen die het lastig vinden om minimaal 2 liter water te drinken ik voel met jullie mee want dit was voor mij ook altijd een uitdaging. Gewoon blijven proberen!

Reinigen & verzorging.

Bouw je skincare reiniging/verzorging zo op dat je iedere ochtend en avond maar 1 exfoliërend product gebruikt en verder milde barrière herstellende producten.

Hopelijk hebben jullie er wat van op kunnen steken! Zit je nog met een vraag waar je graag antwoord op hebt? Stuur ons gerust een berichtje of mail je vraag naar info@happyskin.nl

Liefs,

Team Happy Skin

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.