fbpx

De werking van vitamine c

Vitamine C is een ingrediënt wat je in veel beautyproducten terug ziet komen.

De werking van vitamine c

Vitamine C is een ingrediënt wat je in veel beautyproducten terug ziet komen. Het wordt vaak aangegeven als ‘Vitamine C laat een doffe huid weer stralen’. Maar Vitamine C kan veel meer! In dit blog vertellen we je er graag alles over en delen we enkele producttips met je die vooral in kuurvorm je huid in een korte tijd een boost kunnen geven!

Afremmen huidveroudering

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Collageen is nodig om de huid te verstevigen en rimpelvorming en verslapping tegen te gaan.

Vitamine c een antioxidant

Vitamine C is een antioxidant, maar wat zijn antioxidanten? Antioxidanten zijn stoffen die in staat zijn vrije zuurstofradicalen uit te schakelen. Vrije zuurstofradicalen zijn echte ‘bad guys’ en zijn hoofdverantwoordelijk voor jouw huidveroudering.

Oppepper voor je huid

Wanneer je merkt dat je huid wat doffer is vitamine C de oplossing. Het zorgt al heel snel voor een egalere en zachtere huid met een frisse gloed.

Beschermt tegen zonneschade

Vitamine-C herstelt niet alleen direct aangedane schade als gevolg van blootstelling aan UVB-straling, maar herstelt ook met terugwerkende kracht beschadigingen aan je huid. Het is daarom een echte must-have voor zowel de zomer als winter.

Vitamine c vermindert acné en onzuiverheden

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven weleens te maken met acne of een onzuivere huid. Vitamine C heeft een bewezen effect op het herstellen van de huidbarrière, en kan zo acne verminderen. Ook daarom is dit ingrediënt geen overbodige luxe in je huidverzorgingsproduct.

Vitamine c werkt egaliserend op pigmentvlekken

Vitamine c kan de productie van melanine door melanocyten (pigmentcellen) onderdrukken waardoor pigmentvlekken voorkomen worden.

Wij noemen Vitamine C eigenlijk een alleskunner, je kunt deze werkstof bijna wel voor ieder probleem inzetten waardoor het eigenlijk niet mag ontbreken in je huidverzorgingsproducten.

De vitamine c kuur

Je kunt ervoor kiezen om dagelijks een crème te gebruiken waar vitamine C in verwerkt zit of je kunt een Vitamine C kuur inzetten om je huid een flinke oppepper te geven (ideaal voor tussen de seizoenen door).

Wanneer je een huid een flinke oppepper wilt geven kun je Vitamine C in kuurverband inzetten, met bijvoorbeeld ampullen of een Vitamine C serum of complex. De duur van de kuur heb je zelf in de hand, je ziet tenslotte zelf het beste wanneer je huid er beter uit ziet.

Onze powercombi

De Vitaforce C Cream zorgt voor een jeugdige gladde en egale huid, stimuleert de productie van collageen en elastine en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering.

Je kunt de crème zowel ’s morgens als ’s avonds aanbrengen. Dan de ideale aanvulling, het Vitaforce C Skin Complex. Het Vitaforce C Skin Complex is een Vitamine C concentraat, een zeer doeltreffende gel met actieve bestanddelen, het complex werkt als een soort serum en kun je inzetten als kuur om je Vitaforce C Cream kracht bij te zetten, vandaar de naam Powercombi. Het complex breng je aan onder je dag- en/of nachtcrème, wanneer je huid erg vochtarm, droog of dof is raden we aan het complex gedurende week onder je dag- of nachtcrème aan te brengen. Zelf raden we aan om het complex zeker onder je dagcrème aan te brengen.

Vitamine C is namelijk een antioxidant, als je huid is blootgesteld aan UV-straling (zonlicht) kunnen er vrije radicalen in je huid vormen. Vrije radicalen kunnen voor versnelde huidveroudering zorgen. Wanneer je vitamine C op de huid aanbrengt, “vangt” deze als het ware de vrije radicalen. Je beschermt hiermee het collageen in je huid. Dus.. Waar wacht je nog op, smeren die vitamine C!

Good Luck & Enjoy
Liefs,
Team Happy Skin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.