fbpx

Goed nieuws voor iedereen die zich afvraagt: “Gaat striae weg?”

Striae is een veelvoorkomend type litteken. Ze worden veroorzaakt door snelle gewichtstoename of -verlies.

Goed nieuws voor iedereen die zich afvraagt: “Gaat striae weg?”

Striae is een veelvoorkomend type litteken. Ze worden veroorzaakt door snelle gewichtstoename of -verlies. Natuurlijke en veel voorkomende striae veroorzaken geen fysieke schade aan je lichaam. Ze kunnen echter jeuken of pijnlijk zijn. Als deze bruine, paarse of rode lijnen op je huid zijn verschenen, vraag je je waarschijnlijk af: “gaat striae weg?” Welnu, het korte verhaal is dat ze na verloop van tijd kunnen vervagen in lichtgrijs of zilver. Maar ze kunnen je nog steeds een onzeker gevoel geven. Lees verder voor dingen die je kunt doen om van je striae af te komen.

Gaan striae ooit vanzelf weg?

Hoewel striae meestal niet volledig verdwijnt, hebben ze de neiging om na verloop van tijd te vervagen. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je zwangerschapsstriemen na ongeveer 6 maanden vervagen. Dit zal echter voor iedereen verschillen, aangezien factoren zoals je huidskleur, elasticiteit en  de plek op je lichaam allemaal een rol spelen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het hydrateren van je striae met een vochtregulerende crème schade aanricht, is het ook onwaarschijnlijk dat je je striae kwijtraakt.

Hoe van striae af te komen?

Het eerste dat je kunt doen, is proberen te voorkomen dat ze ontstaan op de huid.
Dingen die kunnen helpen bij het voorkomen van striae veroorzaakt door gewichtsschommelingen zijn:

  • Gehydrateerd blijven
  • Een evenwichtig dieet
  • Regelmatige lichaamsbeweging

Of je striae krijgt of niet, is ook een kwestie van gene. Dit betekent dat als ze in je familie voorkomen, dit je risico op het krijgen van striae verhoogt. Aangezien er geen gegarandeerde manier is om striae te voorkomen, laten we eens kijken wat je zou kunnen doen om bestaande striae te minimaliseren?

Hoe Dermapen4 behandelingen helpen om van striae af te komen

Tot op heden zijn wereldwijd meer dan 3 miljoen Dermapen behandelingen uitgevoerd. En in vergelijking met andere traditionele methoden om striae te verminderen, hebben veel artsen en hun patiënten gezegd dat Dermapen-behandelingen veel effectiever waren.

De professionele Dermapen 4™ wordt in klinieken gebruikt om striae en andere littekens te herstellen. Het is het enige microneedling apparaat met een speciale instelling voor littekenbehandeling. Het behandeld tot een diepte van 3 mm om de productie van nieuw collageen en elastine in je huid te stimuleren. Dit zijn de bouwstenen van een volle, gladde huid.

Het proces is extreem snel met minimale pijn. Het creëert tot 1.920 microkanalen per seconde. Dit is enorm gunstig bij het behandelen van grote gebieden zoals je buik, bil of dij striae.

Wat extra helpt tijdens de behandeling om van striae af te komen is, dat er hoge concentraat actieve werkstoffen tijdens de behandeling worden in geneedeld De behandelaar adviseert je ook om een huidverzorgingsroutine thuis te gaan uitvoeren, om nog snellere resultaten te krijgen.

Striae Crèmes

Verschillende Dp Dermaceuticals™-producten bevatten speciale actieve stoffen die kunnen helpen de zichtbaarheid van striae te minimaliseren. Bij gebruik in combinatie met Dermapen-behandelingen kan dit helpen om uw resultaten te versnellen.

MG-R.A.S.

mg-ras dermapen4Deze formule van Reverse Ageing & Scars (R.A.S.) wordt uitsluitend gebruikt in de klinieken van onze geautoriseerde behandelaars. De mix van antioxidanten, vitamines, peptiden en botanische extracten staat bekend om zijn huidverbeterende werking.

MG-R.A.S.™ bevat retinaldehyde, dat zonder recept wordt beschouwd als de meest actieve vorm van retinoïde (vitamine A), vitamine E, Centella Asiatica-extract en koperpeptiden.

Ssscar

SSSCAR dermapen microneedlingAls je een litteken zachter of vlakker wilt maken, probeer dan SSSCAR. Het is een wetenschappelijk samengestelde littekencrème die het uiterlijk van je striae kan helpen verbeteren.

Breng SSSCAR™ ( Scar, Surgical, Striae, Contracture, Acne, Restore ) eenvoudig dagelijks rechtstreeks op je striae aan. Het wordt het best gebruikt in combinatie met Dermapen-behandelingen voor superieure resultaten.

Retinal active 

RETINAL ACTIVEEen andere effectieve crème voor thuis die je op je striae kunt aanbrengen, is RETINAL ACTIVE™. Twee ingrediënten waarvan gedacht wordt dat ze helpen bij het wegwerken van striae zijn retinoïden (vitamine A) en hyaluronzuur. RETINAL ACTIVE bevat beide om striae er zichtbaar gladder uit te laten zien.

Het bevat ook het gepatenteerde koperpeptidecomplex Neodermyl om de stevigheid en elasticiteit van de huid te verbeteren.

Vermijd het gebruik van vitamine A-producten als je:

  • Zwanger bent
  • Probeert zwanger te worden
  • Borstvoeding geeft

Leven na striae

Stel je een leven voor zonder striae. Zou je weer vrolijk in je bikini springen? Of geniet je er gewoon van om niet te hoeven winkelen met je striae in gedachten?

Zeg vaarwel tegen je striae hoe sneller hoe beter. Plan een gratis intake gesprek bij ons in, om erachter te komen wat er mogelijk is voor je huid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.