fbpx

Verschil tussen dermaroller en dermapen

Microneedling is een term die tegenwoordig iedereen wel een keer voorbij heeft horen komen. De resultaten mogen er zeker zijn.

Verschil tussen dermaroller en dermapen

Microneedling is een term die tegenwoordig iedereen wel een keer voorbij heeft horen komen. Dit is niet zonder reden, de resultaten mogen er zeker zijn. Zowel de Dermapen als de Dermarollers zijn vormen van microneedling die worden gebruikt om de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren met behulp van naaldjes. Als zowel de Dermapen als de Dermaroller beide vormen van microneedling zijn, wat maakt ze dan zo anders?

Wat is microneedling?

Microneedling veroorzaakt micro-verwondingen aan de opperhuid, die het lichaam een signaal geven om collageen te produceren om het beschadigde gebied te modelleren. Door microneedling ziet je huid er jonger en frisser uit. Deze methode kan worden ingezet om een reeks veelvoorkomende huidproblemen te behandelen, zoals littekens van acné, fijne lijntjes en rimpels, ongelijkmatige huidtextuur, striae, dunner wordend haar en nog veel meer.

Wat is een dermaroller?

De dermaroller was het eerste product op de markt om de microneedling behandeling uit te voeren. De dermaroller wordt gebruikt om de huid dikker te maken, voedingsstoffen beter op te laten nemen, en alle huidcellen aan te zetten voor vernieuwing.

Door, met een lichte druk, met de dermaroller over de huid te rollen creëer je minuscule gaatjes in de bovenste laag van je huidoppervlak. De voedingsstoffen, die je direct na het gebruik van de dermaroller aanbrengt, kunnen zo dieper in de huid treden.

Met de dermaroller is het belangrijk dat je de juiste druk geeft. Is de druk te licht dan zijn de gaatjes niet diep genoeg, geef je teveel druk dan heb je kans dat je de huid gaat beschadigen.

Wat is een Dermapen

De technologie is gegroeid en gaat met de dermapen4 een stuk verder. Doordat de naaldjes van de Dermapen zeer snel en loodrecht de huid in en uit gaan worden er kanaalvormige micro-gaatjes gemaakt.
Bij de dermaroller maakt de naald een rolbeweging in de huid waardoor er grotere openingen in de huid worden gemaakt. Het wondje is dus bij de dermaroller groter waardoor onnodig een heftigere huidreactie ontstaat. Dit maakt de hersteltijd langer dan bij de dermapen.

De naalddiepte kan bij de dermapen digitaal worden versteld waardoor de behandeling volledig op maat gedaan kan worden, zelfs op plekken rondom de ogen en lippen. Dankzij deze techniek kun je de huid niet beschadigen.

De Dermapen 4

Ook de dermapen is flink in ontwikkeling geweest. De nieuwste onder de dermapennen is de Dermapen 4.

Maar welk voordeel heeft de Dermapen 4 voor jou?

  • Digitaal verstelbare naalddiepte

  • Wetenschappelijk bewezen effectief

  • Dermapen 4 heeft exclusieve gepatenteerde registraties

  • 16 naaldpatroon waarbij we binnen elke seconde honderden micro-gaatjes kunnen creëren in de huid

  • De naalden zijn van hoogwaardig kwaliteit van chirurgisch staal, hierdoor is de hersteltijd nog sneller

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online boeken:

Je kunt online een afspraak maken door op de knop hieronder te klikken.